PROJECTEN

Aardvacht banner.png

AARDVACHT in ontwikkeling

WoodLand banner.png

Aardvacht richt zich op de oeroude functie van de mens als verhalend wezen, waarmee hij zich wist te onderscheiden. Wat kan er gebeuren als publiek 24 uur actief deelneemt en bijdraagt aan één gezamenlijk verhaal zowel live als online, samen met vijf performers, én met elkaar?

WoodLand is een theatrale en filmische ervaring met het bos in de hoofdrol. Kunnen we naar de bomen kijken en daarmee de natuur en onszelf beter begrijpen? Kunnen we hierin een mogelijk antwoord vinden op de ontaarde toestand van de mens?

NIHB banner.png

Niemand in het Bijzonder is een multimediale installatie in de expo ruimte van Galerie Bart te Nijmegen. Op ontdekkings-tocht in het huis van een onbekende. Wat voor leven zou hij hebben geleid? Wat vertellen zijn spullen over hem? 

IWH.png

Ik Was Hier is een theatrale en filmische route waarin we dwars door de realiteit op zoek gaan naar het verhaal van een buurtgenoot wiens leven en dood niemand was opgevallen. Met een iPod in de hand betreden we het huis, en daarmee het voorbije leven, van deze onbekende man.

'Een sprookje dat geen sprookje is' . Eefje heeft een hekel aan doen alsof. Ze staat liever met haar beide benen op de grond. Maar dan gebeurt er iets wat alles op zijn kop zet. Plotseling bevindt zij zich in een wondere wereld waarin niets meer vanzelfsprekend is.

WoudHout banner.png

WoudHout is een auditieve wandelroute voor jong en oud. Een hoorspel op je smartphone dat een fantasierijk spel aan gaat met de omgeving en de geheime processen van de natuur in de stad invoelbaar maakt.

Project Solaris is een muzikale en filmische voorstelling vrij gebaseerd op de science fiction roman ‘Solaris’ (1961) van Stanislav Lem. Via een iPod met film en geluid neemt hoofdpersoon Chris Kelvin je mee in haar veld-onderzoek in een poging dimensies te betreden die voor onze zintuigen verborgen lijken.

TMBSWOOH.png

There Must Be Some Way Out Of Here is een muzikale video-installatie, over het verlangen als mens uniek te willen zijn. Maar onze gedragingen volgen vaak identieke patronen. Zelfs in de wens ons te willen onderscheiden schuilt een typisch menselijke drang.

Feniks.png

Feniks en Co is een muziektheater voorstelling i.s.m Theater De Plaats  over hét dilemma van de architect: hoe te bouwen voor de eeuwigheid? “En dan te bedenken dat over sommige gebouwen bij de opening al gefluisterd wordt over de sloop. Een voorstelling waarin de onbeweeglijke materie tot dansen komt.

NATIONALE VIERING BEVRIJDING

5mei.png

DeJong&DeWitte werden door Provincie Gelderland  uitgenodigd om een korte performance te ontwikkelen voor de Nationale viering bevrijding op 5 mei rond het jaarthema ‘Vrijheid op straat’. Daarnaast waren zij verantwoordelijk voor het ontwerp van het toneelbeeld.

Earshaken.png

Earshaken Pieces is een muzikaal en filmisch duet met William Shakespeare. Hanneke de Jong houdt van Shakespeare en met haar betoverende stemgeluid neemt zij het publiek mee op een muzikale reis langs de mysteries van haar grote held. De inktzwarte wraak van Othello, het heimelijke verlangen van Julia, de vrijheidskreet van Ariël.

NBD.png

In een wereld waarin alles zijn vorm verliest, zoekt een vrouw opnieuw naar houvast. Het begon allemaal toen ze nog jong was, met de ontdekking dat ze ergens begon en ergens ophield. Night Bright Days onthult het verhaal rondom Shakespeare’s mystieke vraag over het zijn en het niet-zijn.

NERGENS.png

Nergens Bergen is een beeldconcert over alle vragen die in je opkomen, vlak voor je in slaap valt. Drijvend aan de oppervlakte van het bodemloze bewustzijn, laten we het oordeel ver achter ons, op zoek naar de nuance. Een detail over het hoofd zien is onaanvaardbaar; de ontkenning van wat iets in diepste wezen kan zijn.

Earshakenpieces.png

Shakespearience van DeJong&DeWitte is het eerste beeldconcert en tevens de eerste samenwerking tussen Hanneke de Jong en Jonas de Witte. Het Oerol festival boodt de makers een werkplaatsproductie aan, met aansluitend voorstellingen tijdens het festival in 2007.