NL

PROJECTEN

  • Facebook - White Circle
  • Vimeo - White Circle
WoodLand 2.png
WoudHout.png

WoodLand is een theatrale en filmische ervaring, met het bos in de hoofdrol. Kunnen we naar de bomen de kijken en daarmee de natuur en onszelf beter begrijpen? Kunnen we hierin een mogelijk antwoord vinden op de ontaarde toestand van de mens?

WoudHout is een auditieve wandelroute, een hoorspel op

je smartphone dat een fantasierijk spel aangaat met de omgeving en op de locatie is afgestemd. Daarmee willen

de makers een actueel thema op bijzonder wijze invoelbaar te maken voor jong en oud publiek.

IWH.png

Ik Was Hier is een theatrale en filmische route waarin we dwars door de realiteit op zoek gaan naar het verhaal van een buurtgenoot wiens leven en dood niemand was opgevallen. Met een iPod in de hand betreden we het huis, en daarmee het voorbije leven, van deze onbekende man.

'Een sprookje dat geen sprookje is' . Eefje heeft een hekel aan doen alsof. Ze staat liever met haar beide benen op de grond. Maar dan gebeurt er iets wat alles op zijn kop zet. Eefje verdwijnt door de tafel! Plotseling bevindt zij zich in een wondere wereld waarin niets meer vanzelfsprekend is.

Project Solaris is een muzikale en filmische voorstelling vrij gebaseerd op de science fiction roman ‘Solaris’ (1961) van Stanislav Lem. Via een iPod met film en geluid neemt hoofdpersoon Chris Kelvin je mee in haar veld-onderzoek in een poging dimensies te betreden die voor onze zintuigen verborgen lijken.

TMBSWOOH.png

There Must Be Some Way Out Of Here is een muzikale video-installatie, over het verlangen als mens uniek te

willen zijn. Maar onze gedragingen volgen vaak identieke patronen; zelfs in de wens ons te willen onderscheiden schuilt een typisch menselijke drang.

Feniks.png

Feniks en co is een bijzondere muziektheatervoorstelling over hét dilemma van de architect: hoe te bouwen voor de eeuwigheid? “En dan te bedenken dat over sommige gebouwen bij de opening al gefluisterd wordt over de sloop. Een voorstelling waarin de onbeweeglijke materie tot dansen komt.

Earshaken.png

Earshaken Pieces is een muzikaal en filmisch duet met William Shakespeare. Hanneke de Jong houdt van Shakespeare en met haar betoverende stemgeluid neemt zij het publiek mee op een muzikale reis langs de mysteries van haar grote held. De inktzwarte wraak van Othello, het heimelijke verlangen van Julia, de vrijheidskreet van Ariël.

NBD.png

In een wereld waarin alles zijn vorm verliest, zoekt een vrouw opnieuw naar houvast. Het begon allemaal toen ze nog jong was, met de ontdekking dat ze ergens begon en ergens ophield. Night Bright Days onthult het verhaal rondom Shakespeare’s mystieke vraag over het zijn en het niet zijn.

NATIONALE VIERING BEVRIJDING

DeJong&DeWitte werden door Provincie Gelderland  uitgenodigd om een korte performance te ontwikkelen voor de Nationale viering bevrijding op 5 mei rond het jaarthema ‘Vrijheid op straat’. Daarnaast waren zij verantwoordelijk voor het ontwerp van het toneelbeeld.

NERGENS.png

Nergens Bergen is een beeldconcert over alle vragen die in je opkomen, vlak voor je in slaap valt. Drijvend aan de oppervlakte van het bodemloze bewustzijn, laten we het oordeel ver achter ons, op zoek naar de nuance. Een detail over het hoofd zien is onaanvaardbaar; de ontkenning van wat iets in diepste wezen kan zijn.

Earshakenpieces.png

Shakespearience van DeJong&DeWitte is het eerste beeldconcert en tevens eerste samenwerking tussen Hanneke de Jong en Jonas de Witte. Deze voorstelling werd geselecteerd om te mogen worden uitgevoerd als Oerol werkplaatsproductie met aansluitend voorstellingen tijdens het Oerol festival in 2007.