top of page

NERGENS BERGEN

SYNOPSIS

Synopsis

Nergens Bergen, aan de voet van het bewustzijn.

Nergens Bergen is een beeldconcert over alle vragen die in je opkomen, vlak voor je in slaap valt. Drijvend aan de oppervlakte van het bodemloze bewustzijn, laten we het oordeel ver achter ons, en zinken naar een peilloze diepte, op zoek naar de nuance. Gewichtloos ontvouwt de wereld zich in alle mogelijke dimensies. Een detail over het hoofd zien is onaanvaardbaar; de ontkenning van wat iets in diepste wezen kan zijn.

 

In Nergens Bergen doemt het oorspronkelijke beeld op van hoe we de wereld zouden willen ervaren. En van hoe we zelf gezien willen worden:  zonder oordeel, eindeloos genuanceerd en met een wijdse blik.

 

Nergens Bergen is een verrassende reis waarin de songs van Hanneke de Jong, video en décor naadloos in elkaar overgaan. Een voorstelling die het midden houdt tussen performance, installatiekunst en muziektheater. In Nergens Bergen gaan DeJong&DeWitte opnieuw de samenwerking aan met regisseur Aike Dirkzwager, percussionist Dirk-Peter Kölsch (Shakespearience) en muli-instrumentalist Jaap Berends (Night Bright Days). Samen combineren zij ingetogen klanken met eigenwijze streken; de ultieme combinatie voor een verrassende sound. De perfect getimede films en animaties van Jonas de Witte opent een nieuwe dimensie en zetten de poëtische voorstelling op scherp.

CREDITS

Credits

Concept en Script: DeJong&DeWitte

Performers: Hanneke de Jong, Dirk-Peter Kölsch, Jaap Berends

Regisseur: Aike Dirkzwager

Songs: Hanneke de Jong

Tekst: Hanneke de Jong, Wislawa Szymborska

Filmbeeld: Jonas de Witte

Arrangement: Dirk-Peter Kölsch, Jaap Berends

Decorontwerp: Hester Jolink

Kostuumontwerp: Ingrid Govers

Sounddesign/Techniek Audio: Rinus Aarts

Techniek licht / video: Marco Steenks

Productieleider: Coosje Idhuna Kuipers

Producent: Huis en Festival aan de Werf

Fotografie: Merijn van der Vliet

Fotografie/Trailer: Jonas de Witte

Studio Beeldontwerp

SPEELLIJST

Speellijst

HUIS EN FESTIVAL AAN DE WERF
 

2009 -

PERS

PERS

NB mieke kreunen recensie.jpg
bottom of page