WOUDHOUT 8+

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
 

SYNOPSIS

’WoudHout’ is het nieuwste project van DeJong&DeWitte: een auditieve dwaaltocht voor oud en jong,

met het bos in de hoofdrol. ‘WoudHout’ is een wandeling door de natuur in de stad. Een ‘audio-avontuur’ waarbij publiek via een te downloaden App op een eigen smartphone een route bewandelt.

DeJong&DeWitte willen met dit nieuwe project meer bewustzijn genereren over de relatie tussen mens en natuur, en de Gelderse (stads)bewoner opnieuw verbinden met het groen in de stad en de eigen regio.

Het project wordt op verschillende Gelderse plekken gerealiseerd. 

Bezoekers kunnen naar eigen invulling in hun eentje op pad, of als familie of groep de route volgen.

Al wandelend, kijkend en luisterend wordt je deelgenoot gemaakt van een verhaal waarin een biologe je, samen met haar trouwe vogel, meeneemt naar de belangrijkste boom uit haar kindertijd. Terwijl ondertussen het geheimzinnige, ondergrondse leven van bomen, dat zich onder de stoeptegels door op miraculeuze wijze uitstrekt, voelbaar wordt gemaakt. Want bomen blijken met elkaar te kunnen communiceren, zo verklaart boomkundige Peter Wohlleben in zijn boek ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die er jarenlange observaties aan wijdde en dat wetenschappelijk wist te onderbouwen.

De makers willen met ‘WoudHout’ de natuur als levend organisme voor volwassenen en kinderen ervaarbaar maken, en stellen dan ook het ontdekken centraal: er is geen eenduidige route-aanwijzing en de bezoeker wordt uitgedaagd de verschillende onderdelen op de route zelf te op te sporen.

 

Vanuit hun missie om hun publiek, oud en jong, aan de hand van wetenschap en filosofie een nieuwe kijk te geven op de geheimen van het alledaagse, ontwikkelen de makers deze wandelroute, waarin de mysteries van het ondergrondse leven van bomen centraal staan. Via de ‘WoudHout’ webapplicatie activeer je de route, waarmee audio viaGPS-triggers automatisch opstart.

 

Met deze wandelroute, een hoorspel op smartphone dat een fantasierijk spel aangaat met de omgeving en op de locatie zelf is afgestemd, willen de makers een actueel thema op bijzonder wijze invoelbaar te maken.

Naast de route wordt er educatief lesmateriaal ontwikkeld en aangeboden aan scholen en instellingen in de omgeving van Arnhem.

 

CREDITS

Concept en script: DeJong&DeWitte

Tekst: Hanneke de Jong en Evianne Lamme
Animaties: Jonas de Witte

Sounddesign: Ischa Heijnen

Voice-over: Juune de Witte 

Illustraties:  Merlijne Marell

Interaction design: Don Blaauw

Lesmateriaal: DeJong&DeWitte en Kimberley Everse

Projectleiding: Jeanet Hacquebord
Producent: Stichting Sneeuwvonk

Stagiaire: Kimberley Everse HKU-IPD

Partners: Molenplaats Arnhem

Met financiële steun van:

Gemeente Arnhem

Prins Bernhard Cultuur Fonds - Gelderland

NORMA fonds

Stichting CS Oolgaardt

Programmafonds Stichting Sneeuwvonk

Illustraties: Merlijne Marell

 

SPEELLIJST

De auditieve dwaatocht 'WoudHout' (8+) wordt het hele jaar door gratis aangeboden vanuit Molenplaats Arnhem. Het betreft een wandeling van ongeveer 1 uur, maar trek er gerust 2 voor uit, voor de leuke doe-opdrachten tussendoor. Vergeet niet je telefoon (met locatievoorzieningen) en koptelefoon mee te nemen!

 

Startpunt: Molenplaats Arnhem (Open: dinsdag t/m zondag van 10:00-16:00)

Scan daar de 'WoudHout'-QR-code vanaf de stand bij de balie, en ga van start. 

Veel plezier! Leuk als je ons laat weten hoe je het hebt ervaren. 

2021
2022