top of page
WoudHout titel_web.png

8+

Een audio-avontuur door park Sonsbeek over het geheime leven van bomen 

Sticker_Molenplaats.png

Leuk dat je er bent! Ik ben Flore. Samen met mijn hond Snowy neem je ik mee op pad door het Arnhemse park Sonsbeek met het aantekeningenboekje van mijn opa. Loop je mee? Luister alvast een fragment.

00:00 / 01:55

WoudHout is een audio-wandeling die je via je eigen smartphone (of die van je ouders) kunt beleven.

Ga naar De Witte Watermolen (Molenplaats Sonsbeek Arnhem). Scan daar de WoudHout QR-code vanaf de display bij de infobalie, of via de poster op het raam, buiten de openinsgstijden. Koop online je ticket, en ga van start. De wandelroute duurt +/- 60 minuten, maar met de leuke weetjes en doe-opdrachten tussendoor kun je er gerust wat langer voor uit trekken.

 

LEEFTIJD: 8+ | PRIJS: €3,00 | DUUR: ±1,5 uur

STARTPUNT

Molenplaats Sonsbeek / Bezoekerscentrum

Zijpendaalseweg 24A, Arnhem

BELANGRIJK!

Zorg voor een goed opgeladen smartphone! (Liefst 1 per persoon). Voor het mooiste resultaat: gebruik je koptelefoon of oortjes. Heb je mobiele data? (Wifi is buiten niet beschikbaar) Zet je 'locatievoorziening' aan, we werken met GPS!

 

OPENINGSTIJDEN

Molenplaats Sonsbeek / Bezoekerscentrum

Woensdag t/m vrijdag tussen 10:00-14:00 

Zaterdag en zondag tussen 11:00-16:00

VEEL PLEZIER NATUURVAARDER!

HOE WERKT HET 

SYNOPSIS

Loop mee met Flore en hoor, zie en ervaar de geheimen die in het bos verscholen liggen. Met het mysterieuze aantekeningenboekje dat haar opa haar ooit gaf, neemt Flore je mee op pad. Langs de bomen die er al stonden toen haar opa zelf nog jong was. Toen de wereld nog wat langzamer ging dan nu, en de Belvédère toren twee verdiepingen minder telde. 

Wat betekenen al die geheimzinnige uitspraken en krabbels van opa toch? Wat wist hij van de bomen? En wat is daar nu, 70 jaar later, nog van terug vinden? Zo begint Flore aan een spannende tocht, dwars door park Sonsbeek. 

 

MEER?

Als je dit project leuk vindt, loop dan ook eens mee met Flore langs de natuur in de Arnhemse binnenstad en ontdek dat de natuur zelfs in de stad overal om je heen aanwezig. Scan vanaf Rozet Centrum kun je de QR code scannen voor het audio-avontuur StadsWoud. Naar STADSWOUD Rozet Centrum. ​

• Vraagt de audioroute veel batterij van mijn telefoon? Het is goed om minimaal 60% batterij op uw telefoon te hebben. 

• Kan ik bij De Witte Watermolen een koptelefoon lenen of huren? Nee, het is belangrijk dat je zelf een koptelefoon meeneemt.

• Ik krijg de melding 'Geolocation is not enable / geolocatie is niet beschikbaar', wat nu?Waarschijnlijk staat je 'locatievoorziening' niet aan, of heb je de internetbrowser geen toestemming verleend. Hier vind je een uitleg.

• Wat moet ik doen als ik de route-aanwijzingen niet heb gehoord? Op de flyer vind je een kaart met de route-aanduiding per hoofdstuk/GPS punt.

• Kan ik de route tussendoor pauzeren, stoppen en opnieuw opstarten? Ja. De link in je mail kun je opnieuw activeren. De route gaat dan verder waar je gebleven bent.

• Kan ik de route na aankoop op een ander moment lopen? Eenmaal geactiveerd kun je tussentijds stoppen. Na opnieuw activeren van de link in de bevestigingsmail gaat de route weer verder waar je gebleven bent.

• Is de route toegankelijk voor mensen die van een rolstoel gebruik maken?Op de routekaart op de flyer staat een traploos alternatief aangeduid.

• Is de route in meerdere talen beschikbaar? Momenteel is StadsWoud enkel in het Nederlands beschikbaar.

• Kan ik de route ook als groep lopen? Wil je WoudHout met een groep of klas lopen? Dat kan. Klik hier voor het schrijven van een van een aanvraag.

VRAGEN

CREDITS

Concept en uitwerking: DeJong&DeWitte

Tekst: Evianne Lamme en Hanneke de Jong

Sounddesign: Ischa Heijnen 

Ontwerp en animaties: Jonas de Witte

Illustraties:  Merlijne Marell

Montage en Stemregie: Hanneke de Jong

Stem Flore: Juune de Witte

Online platform: KLC/NoMoMo

Producent: Stichting Sneeuwvonk

Met dank aan: Gemeente Arnhem, Cultuur Fonds, CS Oolgaardt, Natuurcentrum Arnhem 

DE MAKERS

Hanneke en Jonas zijn Arnhemse theatermakers die zich op dit moment bezig houden met de relatie tussen de mens en de natuur. En omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen, als langdurige aardbewoners, in een fijne en groene wereld kunnen blijven leven, maken ze voorstellingen, installaties en projecten rondom dit thema. Jonas maakt daarnaast nog films, en Hanneke schrijft liedjes en maakt ook nog sculpturen.

Volg DeJong&DeWitte op Facebook of Instagram, of kijk op www.dejongdewitte.nl

 

WoudHout steentjes.png
bottom of page