top of page
Top

PLATFORM VOOR DIGITALE STORYTELLING

Wondersporen

Wondersporen brengt verhalen tot leven, maakt informatie interactief toegankelijk, en nodigt gebruikers, bezoekers en publiek uit om actief deel te nemen aan jouw verhaal. Dit digitale storytelling platform biedt alle tools die je nodig hebt om culturele, maatschappelijke of informatieve projecten te ontwikkelen en je doelgroep te bereiken.

 

In deze creatieve, online werkplaats kun je verschillende storytelling-methodes combineren: audio, video, beeld, tekst, VR360° fotografie en zelfs spelelementen. Wil je de kracht van virtual of augmented reality benutten? Ook dat is mogelijk. Laat gebruikers navigeren via interactieve kaarten of GPS en creëer op maat gemaakte ervaringen die hen het verhaal laten beleven.

​

Of je nu een cultuurmaker bent of een organisatie vertegenwoordigt, Wondersporen biedt je de mogelijkheid om verhalen op innovatieve manieren te vertellen en te delen. Wat wordt jouw verhaal?

WAT IS WONDERSPOREN

Wie zijn wij

Het creatieve team achter Wondersporen bestaat uit Don Blaauw / Studio No More Mondays, die de basis legde voor dit platform, en beeld- en theatermakers Hanneke de Jong en Jonas de Witte / DeJong&DeWitte. 

​

Uit de combinatie van onze kennis en ervaring, en gedreven door de gezamenlijke wens om ondernemerschap in het culturele veld te versterken en te blijven innoveren, is Wondersporen ontstaan – een digitale werkplaats die we graag delen met andere cultuurmakers en -instellingen.

WIE ZIJN WIJ

Projecten

Tijdens de ontwikkeling van dit platform zijn diverse projecten gerealiseerd, die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van nieuwe modules en toepassingen binnen Wondersporen. De projecten, gericht op zowel een breed publiek als specifieke doelgroepen, variëren van autonome artistieke producties tot producties in opdracht.

PROJECTEN

DeDeJong&DeWitte ontwikkelde in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem en kenniskluster Rozet Centrum de audio-routes Woudhout en StadsWoud. Via de online-app Wondersporen wandel je met je eigen smartphone door het Arnhemse Sonsbeekpark en de binnenstad, en ontdek je het geheime leven van bomen en de verrassende natuur die te vinden is in de kleinste en meest onverwachte hoekjes van de stad.

StadsWoud & WoudHout

Don Blaauw project_2.png

Studio No More Mondays ontwikkelt samen met scholieren interactieve verhalen die online beschikbaar komen. Via het Wondersporen platform gebruiken ze verschillende scripts en multimedia-modules om hun ideeën tot uitvoering te kunnen brengen.

Mystery Moves

Publiek DJDW.png

DeJong&DeWitte zet voor locatievoorstellingen als ‘Project Solaris’, ‘Ik Was Hier’ en 'Expeditie Aardvacht' met regelmaat digitale middelen in. Met hun gelaagde vertellingen, waarbij live performance, audio en film via iPods samenkomen, zet zij het publiek aan tot een actieve betrokkenheid bij de thema’s. 

Culturele interventies

Werkwjze

WERKWIJZE

Wondersporen is een web-based online platform voor het maken van verhalen, routes, en interacties.

​

Via het online platform Wondersporen kun je verschillende digitale content (audio, video, 360gr, AR etc) vloeiend samenbrengen. Verschillende hoofdstukken of modules kunnen handmatig, via spelvorm, of bijvoorbeeld GPS-triggers aan elkaar worden gekoppeld, zodat je als maker de regie over de vertelwijze en volgorde hebt, waarin je je publiek of bezoekers door het verhaal wilt laten navigeren en interaxtief kan betrekken. 

​

Zodra je project is gerealiseerd, kun je het eenvoudig delen via een eigen link, website of QR-code. Met een gekoppelde betaalfunctie kun je het project ook tegen betaling aanbieden.

-Text module

-Image module

-Video module

-Quote module

-Carousel module

-Quiz module

-Quiz result module

-HTML module

-VR360 game module

-Colour code module

-Mastermind module

-Geo module (GPS)

Modules

Wondsersporen

Module menu

Licenties

LICENTIES

Om gebruik te maken van het online platform Wondersporen, werken we met een licentie-afspraak. De licentie bestaat uit een vast jaarlijks bedrag voor het gebruik van platform, aangevuld met een variabel bedrag dat afhankelijk is van het gebruik, de inzet en de duur van het project. Zo kunnen wij een passende service en onderhoud bieden.

 

Om cultuurmakers te stimuleren cultuur voor iedereen toegankelijk te maken, zijn de licentiekosten voor hen anders dan voor cultuurorganisaties.

 

Als cultuurmakers en bedenker van Wondersporen streven we ernaar een waardevolle, inspirerende, leerzame en toegankelijke bijdrage te leveren aan het culturele veld. We zetten ons in voor kwaliteit, inhoud en experiment. Om deze standaarden te waarborgen, vragen we je bij een licentie-aanvraag een korte toelichting te geven over de beoogde toepassing van Wondersporen. Het auteursrecht van de projecten blijft te allen tijde volledig bij de maker en/of opdrachtgever.

 

Waarborg

Contact

We bieden Wondersporen graag aan als een open source platform voor creatieve samenwerking. Zo heb je ook de mogelijkheid om zelf nieuwe modules voor het platform te ontwikkelen, waarmee het platform zich met nieuwe toepassingen verder uitbreidt, en andere makers kunnen profiteren van jouw bijdragen.

Ben je geïnteresseerd in Wondersporen en zou je willen weten wat dit voor jouw project zou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee!

​

CONTACT

No More Mondays:

Tramkade 20G Werkwarenhuis, Den Bosch

 

DeJong&DeWitte:

Van Oldenbarneveldtstraat 94-18, Arnhem

bottom of page