top of page
Top

PLATFORM VOOR DIGITALE STORYTELLING

Wondersporen
Wie zijn wij

Het creatieve team achter Wondersporen zijn Don Blaauw van Studio No More Mondays en beeld-, en theatermakers DeJong&DeWitte. Don Blaauw heeft de basis gelegd van dit platform waarna we dit samen verder hebben kunnen ontwikkelen. Vanuit de gezamenlijke wens om ondernemerschap in het culturele veld te vergroten, en te blijven innoveren hebben wij onze kennis en kunde gebundeld om deze digitale werkplaats Wondersporen vorm te geven en te delen met andere cultuurmakers en cultuurinstellingen.

WIE ZIJN WIJ

Wil je een bezoeker of groter publiek meenemen in een beleving, informatie geven, of een interactie laten aangaan binnen een verhaal of omgeving dan kan dat met Wondersporen.  Met deze digitale werkplaats en web-based platform kan je culturele, maatschappelijke en informatieve projecten met een multimediale grondslag ontwikkelen, en voor publiek openbaar toegankelijk maken. Als cultuurmaker of cultuurorganisatie kan je via dit platform diverse storytelling methodes met elkaar combineren. Denk hierbij aan audio, video, beeld, tekst, VR360° fotografie, en spelelementen, maar ook koppeling naar VR en AR is mogelijk. Je kan de gebruiker laten navigeren via kaarten of met GPS. 

WAT IS WONDERSPOREN

Projecten

DeJong&DeWitte ontwikkelde vanuit kenniskluster Rozet Centrum in Arnhem de audio-route StadsWoud. Via de online-app Wondersporen loop je met je eigen Smartphone door de Arnhemse binnenstad en ontdek je hoe de natuur in de kleinste en gekste hoekjes te vinden is. Ook de audio-route WoudHout is hiermee ontwikkeld.

StadsWoud

PROJECTEN

Er zijn tijdens de ontwikkeling van dit platform meerdere projecten gerealiseerd voor publiek en specifieke doelgroepen. Studio No More Mondays en DeJong&DeWitte hebben deze ervaringen mee kunnen nemen in de totstandkoming van een aantal extra modules en nieuwe toepassingen binnen Wondersporen. De projecten betreffen zowel autonome artistieke productie als ook producties in opdracht.

Don Blaauw project_2.png

Studio No More Mondays ontwikkelde samen met scholieren hun eigen interactieve verhalen. Deze avonturen zijn daarna online actief om te worden toegepast. Via het Wondersporen platform kunnen scholieren met verschillende scripts en multimedia modules aan de slag om hun eigen verhaal te bedenken en te realiseren.

Mystery Moves

Publiek DJDW.png

DeJong&DeWitte zet voor hun locatievoorstellingen met regelmaat digitale middelen in. Met hun gelaagde vertellingen waarbij live performance, audio en film via de iPods samenkomen zet zij het publiek aan tot een actief bewustzijn, en de rol/functie van hun aanwezigheid. Wondersporen maakt deze (culturele) interventies toepasbaar voor diverse projecten, locaties en activiteiten.

Culturele interventies

Wondersporen is een web-based online platform voor het maken van verhalen, routes, en interacties.

 

Het ontwikkelen en samenbrengen van de digitale content gebeurt via dit platform. Hier heb je de beschikking over verschillende multimediale modules (functies) om je digitale verhaal te gaan samenstellen. Je kan je informatie verdelen in meerdere opeenvolgende modules en in verschillende hoofdstukken. Deze modules en hoofdstukken kan je handmatig, via spelvorm of b.v. via GPS-triggers aan elkaar koppelen en toegankelijk maken voor je publiek. Daarmee kan je jouw publiek of de bezoeker laten navigeren door het verhaal en heb je als maker de regie over de vertelwijze en de volgorde.

 

Nadat je gewenste project gerealiseerd is kan dit via een eigen link, website of  QR-code gedeeld worden met je publiek.

Een gekoppelde betaalfunctie maakt het mogelijk om het project voor een bepaald bedrag aan te bieden.

WERKWIJZE

Werkwjze

-Text module

-Image module

-Video module

-Quote module

-Carousel module

-Quiz module

-Quiz result module

-HTML module

-VR360 game module

-Colour code module

-Mastermind module

-Geo module (GPS)

Modules

Wondsersporen

Module menu

Om gebruik te kunnen maken van het online platform Wondersporen werken we met een licentie afspraak. Met deze contract en betaal vorm kunnen we jou als cultuurmaker en cultuurorganisatie beschikbaarheid geven over dit platform en service en onderhoudt bieden. Het auteursrecht van de projecten ligt geheel bij de maker en/of opdrachtgever.  

Om cultuurmakers te stimuleren om Wondersporen in te zetten liggen de licentiekosten anders dan de afspraken die we met cultuurorganisaties maken.

De licenties bestaan uit een vast bedrag voor het gebruik van Wondersporen per jaar. Daarnaast wordt een aanvullend bedrag bepaald op basis van gebruik, inzet en duur van een project. Daarmee kan een passende service en onderhoudt worden geboden. 

LICENTIES

Licenties

We staan als cultuurmakers en bedenkers van Wondersporen voor kwaliteit, inhoud en experiment. Om dit te kunnen garanderen zullen wij bij een aanvraag voor een licentie de cultuurmaker of cultuurorganisatie vragen een korte toelichting te geven voor de toepassing van Wonderpsoren binnen het project of meerdere projecten. 

We zijn van mening dat we zorg willen dragen voor een waardevolle, inspirerende, leerzame en toegankelijke bijdrage aan het culturele veld met behulp van Wondersporen.   

Waarborg

Ben je geïnteresseerd in Wondersporen en zou je willen weten wat dit voor jouw project zou kunnen betekenen, neem dan zeker contact op met ons. We denken graag met je mee.

Voor support, service of andere vragen neem contact op. 

CONTACT

No More Mondays:

Tramkade 20G Werkwarenhuis, Den Bosch 

DeJong&DeWitte:

Van Oldenbarneveldtstraat 94-18, Arnhem

Contact
bottom of page